10 Temmuz 2011 Pazar

Yapalak Ayşe

Sıcak bir Ankara sabahından merhaba,
Sizlere çok tatlı ,sakin,kibar,güleç ve becerikli bir kadın tanıtmak isterim.Ayşe Lale Kayıhan.Lale benim bankacılık  yıllarımdan iş arkadaşım.Ama iş arkadaşlığının dışında geliştirdiğimiz bir dostluğumuz var.Lale emekli olduktan sonra ince zevkini ve becerikliliğini sergilediği bir dükkan açtı.Ankara'yı bilenlerin en az bir kez de olsa gezdiği Kale'de Pirinç Han'da.Pirinç Han antika ve el emeklerinin sergilendiği tarihi bir han.İşte Yapalak Ayşe Pirinç Han'ın tam girişinde.Dükkanın ismi Babaannesinin Lale'yi severken kullandığı deyim.
Yapalak Ayşe'ye hoşgeldiniz.Zaten dükkan sizi daha içine girmeden çekecektir.

IMG_0415

IMG_0416

IMG_0417

Yapalak Ayşe'de neler mi var?

Desktop2


Desktop

Desktop3

Çok şık ve özel dizayn gümüş takılar....

IMG_0403

Keçe broşlar....

IMG_0404

Keçe anahtarlıklar.....

IMG_0401

Keçe ,ipek ,mevsimine göre yün veya koton şallar...

IMG_0397

Keçe süsler....

IMG_0424

Keçe ev aksesuarları....

IMG_0400

Keçe bebekler...
Şimdide dükkana asıl ismini veren Lale'nin yaptığı Yapalak Ayşe bebeklerini görmek istermisiniz?

IMG_0426

Poşetlik bebek..

IMG_0387

Köylü kızı bebek...

IMG_0388

Fiyonk tokalı bebek....

IMG_0407

Gelin bebek...

IMG_0391

Gelin ve damat bebek...

IMG_0392

Gelin bebekten detay...

IMG_0393

Semiha Berksoy bebek...

IMG_0394

Tüm bu bebekleri Lale dikiyor.Başka yerlerde gördüğünüz gibi yapıştırma değil.Her detayı ile tek tek uğraşıyor.Bebeklerin elbiselerinin danteli,düğmesi, saçlarının tokası , çantaları,kolyeleri,sepetleri,ayakkabıları...
Gelin ve damat bebekleri Lale sipariş de çalışıyor.Ne hoş bir düşünce değil mi? Gelin arabanızda,nikah masanızda size özel ve size benzeyen el yapımı bebekleri kullanmak yıllar sonra anılarınız arasında özel bir yer edinecektir.Ya da evlenecek arkadaşınıza böyle bir hediye vererek onu mutlu edebilirsiniz.
Sadece bu kadar değil, Lale çocuklarınıza da özel bebekler yapıyor.Ya onlara benzeyen bebekler ya da onların eski kıyafetlerinin kullanıldığı bebekler.Kendi deneyimlerimden biliyorum ki, hediye aldığım arkadaşlarımın çocukları bu bebeklerle çok keyif alarak oynuyorlar.Zannetmeyin ki bu bebeklerin fiyatları çok pahalı.İnanın ki çok makul.
Bu keçe bebekler de yine Lale tarafındandan yapılıyor.O kadar şirinler ki...

IMG_0389

IMG_0390

IMG_0398

IMG_0395

Bu keçe bebekler de magnet,askı,kapı süsü olarak yapılıyor.Hatta yine sipariş olarak kına gecelerinde, düğünlerde , üniversite mezuniyetlerinde,kurumsal şirket toplantılarında hatıra olarak yaptırılıyor.Ben de bebek veya ev hediyesi yaptığımda hediye paketlerinin üzerine iliştiriyorum.

IMG_0384

IMG_0382

IMG_0381

IMG_0419

IMG_0396

Bunlar da Lale'nin antika bebek koleksiyonu...

IMG_0427

Gözde,Lale'nin asistanı güleç yüzüyle bizi uğurluyor.
Umarım beğendiniz.
Pazar gününüzü Kale'de kahvaltı yaparak,tarihi yerleri ve Yapalak Ayşe'yi gezerek değerlendirip hoş bir gün geçeirmeniz dileğiyle..

9 yorum:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Bayıldım ! Bebeklerin hepsi ayrı karakter,işte el emeği budur. Arkadaşınıza selamlar,yeni güzelliklerde görüşmek dileğiyle...

Unknown dedi ki...

Colette günaydın,
Çok güzeller değil mi? Başka bir yazıda da Arkadaşımın patchwork ve punch işlerini gösteririrm.Gerçekten çok beceriklidir.Sevgiler.

Begonvilli Ev dedi ki...

Bayıldım, tam benlik bir yer. Ayşe Hanım'ı yürekten kutluyorum. Üreten ve değerlendiren insanlara çok saygı duyarım. Ne mutlu böyle insanlara.

bahar006 dedi ki...

Nefis olmuşlar, ilk fırsatta uğrayacağım:)

Ece Aymer dedi ki...

Merhaba Dolunaycım, Aferin benin arkadaşıma...Blog yazıların öyle güzel ki, hele resimler süper..Bravo Dolunaycım.... Lale hanıma kocama öpücükler...Bir rahat zamanında tekrar kursa bekliyorum...Atölyemize yıllar içinde ne kadar tatlı insanlar getirdin, sayende ne güzel dostlar kazandık, atölye adına sana çok teşekkür etmek istedim....Bu arada etaminlerin harika.... Unutmuştum kutuyu biliyor musun? Ne kadar güzel olmuş!!! Yok, yok, biz gerçekten güzel yapıyoruz bu işi değil mi Dolunaycım...Bende ki etaminlerini merak etmiyor musun?Ha ha ha.....Sabih bey hala soruyor mu? Az kaldı az...Onlara beraber senle öyle güzel çerçeveler yapacağız ki, enfes olacaklar... Telefonlaşalım dolunaycım...İyi geceler....

mutlu exclusive design dedi ki...

Dolunay hanım merhabalar,

blogunuz çok güzel olmuş.. Yapalak Ayşe'yi ziyaret eden biri olarak yazdıklarınız çok hoşuma gitti. Her ne kadar birbirimizi Atölye'de pek göremesek de yaptıklarınız gözümden kaçmıyor değil..

Unknown dedi ki...

Begonvilli ev,Ankarayı ziyaret ettiğinizde inşallah birlikte gezeriz.Sevgiler.

Bahar 006,
içinde daha çok zevk alacağına eminim.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Mutlu exclusive design,
geç cevap verdiğim için özür.tatile çıkma hazırlığındayım.
Beğendiğinize sevindim.Duygular karşılıklı.Sevgiler.

NEFİSE dedi ki...

Gezinirken kendimi burda buldum..bu yazı çok hoşuma gitti. Çünkü Ankaradan bir blog arkadaşım kışın minik bir Yapalak Ayşe bebeği göndermişti bana..dükkan sahibi ve dükkanla ilgili bilgileri görünce çok hoşuma gitti...hatta bloğum da onunla ilgili bir yazı yazmıştım. sevgiyle kalın.