13 Kasım 2013 Çarşamba

ÇARPI İŞİ DERSİNDE ÇIKANLAR

Günaydın.
Biliyorsunuz Ece Aymer Craft House'larda çarpı işi dersleri veriyorum. Katılımcılara bir kit hazırlıyorum. Kitin içinde kullanacağımız tüm malzemeler var. İğne, iplikler, kumaş ve şablon.

IMG_3664

Bu seneki şablonumuz bu. Katılımcılarla birlikte ben de işledim. Bitince yalnız kalmasın diye bir de bunu işledim.

IMG_3666

Aslında bunlara benzer bir kaç örnek daha var ama, sanırım iki parça yeter.

IMG_3663

Derslerde çarpı işlerini nasıl değerlendirebileceğimiz konusunda da yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu sevimli çarpı işlerini nasıl değerlendiririz derken , bu şekilde bir çerçeveye yerleştirmek istedik. Tencere şeklinde yapılan ahşap çerçevelere yerleştirdik. Çerçeveleri boyadım. Kırmızı ve lacivert boyanan çerçevelerin üzerine boya püskürttüm. Paspartu şeklinde görünmesi için ekoseli kağıtla içini kapladım.


IMG_3668

IMG_3667

IMG_3675

IMG_3670

IMG_3672

IMG_3673

Hoşçakalın.

13 yorum:

Cicideko dedi ki...

Çok güzel olmuşlar.:)Tencere çerçeveye bayıldım, alt tarafa ekoseli kağıt ise çok yakışmış. Gerçekten maharet yapmakta değil doğru sunumu oluşturabilmekte. Siz de bunu çok güzel yapıyorsunuz.

birdunyafikir dedi ki...

Pek tabi çok sevimli olmuşlar:)
Örnekleri dergilerden mi buluyorsunuz?

Esen Can dedi ki...

İşte benim bu kursa gitmem lazım kesinlikle Dolunay Hanım, yapmaktan ziyade değerlendirme, yapılanları sergileme konusunda kesinlikle bir eğitim almam lazım ama mutlaka sizden :) Çünkü bu konuda benden daha büyük hayranınız yoktur sanıyorum ;)
Çok şanslı öğrencileriniz çooook :)
Ellerinize sağlık, işlemeler de, çerçeveleri de harika ;)

Unknown dedi ki...

dolunay hanim harikasiniz..
soyliyecek soz bulamiyorum,,
isleyenlerinde ellerine saglik
uzun zamandir amerikadayim:)2ay sonra donus yapicam,,allahin izniyle
burada ,linda colemanin...
sitesini izleme imkani buldum
hatta dun gece uzun uzun ,tektek
saatlerce bakindim..
anladigim kadari ile hepsi sablon olarak satiliyor.
yani bir dergi halinde degil...
gecmisteki senelerdekileri cok daha fazla begendim,,
bir yanlislik yapmamak adina..
bana bir iki satir yazarsaniz cok sevinirim..
sevgilerimi yolluyorum..
cok isterdim sizin oldugunuz yerde bende ogrenciniz olmayi:))))))

Unknown dedi ki...

çok şekerler bunlar ellerinize sağlık ... ahh bi cesaret edebilsem çarpı işine anneciğime yapmak isterdim bu motifi:)

Unknown dedi ki...

Cicideko çok teşekkürler

Unknown dedi ki...

Beyza Aydın Başer teşekkür ederim.Şablonlarımın bir kısmı dergilerden ,bir kısmı hazır kitlerden,bazıları da sadece şablon.

Unknown dedi ki...

Esen Can çok teşekkür ederim.her zamanki gibi çok sıcak ve tatlısın.Umarım bir gün yolun Ankara'ya düşer. Ya da ben İstanbul'da bir workshop yaparım. belli mi olur?
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Cihan Hanım merhaba Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.sağ sağlim gelin.Aslında Jeremiah Junction diye veya Cross Country Stitching diye ararsanız daa çok çeşit bulabilirsiniz.daha doğrusu saydıklarımın tasarımcıs Linda Coleman.Cross Country Stitching dergi .Benim şablonlarımın bir kısmı da dergilerden.Eski sayıların daha güzel olması konusunda size katılıyorum.belki dergilerden daha çok faydalanabilirsiniz.Sevgiler

lezzettabağı dedi ki...

sevgili Dolunay hanım o kadar güzel işlere imza atıyorsunuz ki nutkum tutuluyor yazmam gereken övgü dolu yorum yerine sezsizce bakıp bakıp çıkıyorum bu tavrımı onaylamıyoreum ama nereden nasıl ne yazacağımı bilemiyorum bende sizin gibi etamin işine çarpı işine aşık bir kişiyim kendimi bildim bileli yaparım.. sizdeki güzellikleri görünce benimkiler çoook sönük kaldı. şu an halen bir bankada çalışıyorum ve sağ elim bu işler yüzünden ameliyatlı olmasına rağmen yine de çok zorlamadan bir kaç birşey yapıyorum sizden b,ir ricam var lanata demeti buketi işlemöek istiyorum bir pano olabilir bir türlü gerektiği kadar güzel örnek ne yazıkki rastlayamadım elimde benimde çok güzel kitaplarım vara ama lavanta lar yook.. lütfen böyle bir şey varsa elinizde rica etsem bana yollar mısınız Ankaradayım eğer kitap varsa ve adını verirseniz şık düğmede falan bulmaya ya da getirtmeye çalışırım.. belki bende sizden cesarte alıp bloğumda elişlerimi yayınlarım. şimdiden çok teşekkürler..

Unknown dedi ki...

Şükran hanım teşekkür ederim. Yaptıklarınızın sönük kaldığını düşünmüyorum. Binbir emek ve göznuru ile yapılan işler kötü olmaz. Size önerim internet üzerinden satış yapan sitelere bakmanız. ABC Stitch Therapy.com veya 123 stitch .com sitelerinden lavander konu başlığı ile ararsanız bulabileceğinizi düşünüyorum. Yayınlamanızı bekliyorum. Hoşçakalın.

Unknown dedi ki...

Dolunay Hanım,çalışmalarınız harika, bu gidişle bir de çarpı işi kursuna gideceğim çok özendiriyorsunuz:)

Unknown dedi ki...

Hocam bloğunuzu takip ediyordum ama ayrıntılı olarak incelememiştim şimdi öğrenciniz olarak daha ayrıntılı olarak tek tek önceki sayfalarınızı inceledim bayıldım size hayranlığım bir kat daha arttı sizi özleyeceğim ama buradan sizi izlemeye devam edeceğim umarım sizden öğrendiklerimle sizin kadar olmasada size layık bir öğrenci olabilir başarılı işler yapabilirim.Sevgi ve saygılarımla....