6 Ekim 2013 Pazar

AHŞAP BOYAMA SANDIKLAR

Soğuk bir pazar gününden merhaba.
Yazmaya biraz ara verdim. Hem günlük hayatın koşuşturmaları, hem de yazma havasına bir türlü giremedim. Hal böyle olunca da bir aydan fazla bir süre yazı yazmamış oldum. Neyse şimdi burdayım.
Ahşap boyamayı özlemişim. Tam yedi tane sandık boyadım. Sandıklar üç boy. İç içe geçebiliyor. Son derece kullanışlı. Dergi, kitap, hobi malzemeleriniz, çarşaf, yastık, erzak, oyuncak kısaca ortada ne dağınıklık varsa toparlar. Ben sehpa olarak kullanıyorum. En büyük boy sandığın altına teker monte ettik. Taşıma, çekme problemi de ortadan kalktı. Sandıklarda farklı boyama teknikleri kullandım. Uygulamak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla tek tek bilgi vereyim.



IMG_3540

Sandığın tüm yüzeylerini eşit aralıklarla çizdim. Çizdiğim yerleri istediğim derinlikte kazıdım. Hatta gayri muntazam olmasına özen gösterdim. Folk Art Wicker White ile boyadım. Boya kuruyunca bir şeridi yağlı boya ile boyadım, bir şeride yine yağlı boya ile budak görüntüsü verdim, sonuncuyu da beyaz bıraktım. Yağlı boya kuruduğunda mum sürdüm. Bu sefer her yeri mavi boya ile boyadım. Güzelce zımparaladım. Stensıl yaptım.

IMG_3541 IMG_3545

İçini kağıt kapladım.

IMG_3546 IMG_3547 IMG_3548

Üst üste bu şekilde ....

IMG_3563
 
Orta boy sandıkta da şeritleri hazırladım, açık renk boyadım. Üzerindeki yazıları transfer yaptım. Tüm yüzeye yağlı boya ile kalas görüntüsü verdim. Mühürle tamamladım.
IMG_3562 IMG_3566 IMG_3568 IMG_3565

Üçüncü sandık da aynı aşamalardan geçti.

IMG_3550 IMG_3551 IMG_3557 IMG_3553 IMG_3558 IMG_3560

Diğer üçlü de böyle...

IMG_3569

Bu üçlünün orta boyu tamamlanmadığı için eksik.

IMG_3584 IMG_3585 IMG_3586
Bu sandıkta da aynı aşamalar yapıldı .Tek fark şeritlere peçete dekupajı yapmam.
 
Küçük boy sandık...

IMG_3575 IMG_3580 IMG_3576 IMG_3578 IMG_3579 IMG_3581

Bu oval kutu ise açık renk boyandı. Stensıl yapıldı ve çatlatıldı.

IMG_3571 IMG_3573 IMG_3574

İçi kağıt kaplandı.

IMG_3542

Hoşçakalın.

16 yorum:

LaSangria dedi ki...

hepsi harika olmuş. çok özendim valla :)

Mycolourfullife dedi ki...

Super olmus hepsi bayildim.en cok hangisini sevdim diye dusundum ama karar veremedim.hepsi cok zevkli yapilmis.stencil cesitlerinizde harika bu arada..ellerine saglik....

Unknown dedi ki...

Dolunay Hanım harika işler çıkmış ortaya. Yaratıcılığınız karşısında şapka çıkartıyorum.Sevgiler

Cicideko dedi ki...

Hepsi ayrı ayrı çok güzel olmuş. Elinize sağlık. :)

aksungur46 dedi ki...

zevkinize hayran oldum.süperler ellerinize emeklerinize sağlık.

Toprak ve ahşap dedi ki...

valla bravo..hele şu "şekerleme pasta" transferli olan sandığa bayıldım resmen.

ellerinize sağlık...

öznur dedi ki...

Sevgili Dolunay Hanım,

5 gün gecikmeyle de olsa evlilik yıldönümünüzü kutlar, nice yıllara sağlık, başarı-bugün olduğu gibi, mutlulukla ailenizle erişmenizi dilerim. Sunduğunuz objeler, el işleri o kadar güzel ki biri diğerinden daha güzeldir demek mümkün değil. Sizler postlara ara verince hem meraklanıyor hem de gözlerimiz Bloglarınızda oluyor. Tek kelimeyle ifade etmek gerekiyorsa özlüyoruz. Sevgilerimle.

elmastasarim dedi ki...

yine yine hayran kaldım yaptıklarınıza zevk estetik ve yetenek bir araya gelince harika işler çıkıyor ortaya brawooo!!! ;)

Çınar Ağacı dedi ki...

süpermi diyim,harikamı diyim en güzel kelimeyi bulamadım elleriniz dert görmesin...

Adsız dedi ki...

merhaba harika şeyler yapıyorsunuz stencılın markası ve kodu kaç acaba sevgiler

lolipu dedi ki...

Dolunay abla benim atölyede gördüğüm sandıklar di mi bunlar? Hepsi harikalar. Ben de bir kutuyu bunlar gibi şerit şerit eskitmek istiyorum. bakalım ne zaman yapabileceğim:)

Unknown dedi ki...

canım ellerine sağlık hepsi de ayrı ayrı sevgiyle bezenmişler. sitemizde bu tarz ürünlere oldukça önem veriyoruz el emeği ürünleriniz için siteyi ziyaret edebilir ve satış yapma fırsatı yakalayabilirsiniz
www.delikizinbohcasi.com

Tuğçe dedi ki...

Dolunay Hanım; Nazlı Hanım kursta yapılanları paylaşmış,orada bu kutuları gördüm ve dedim ki kesinlikle Dolunay Hanım'ın işleri bunları. Sonra blogunuza bir geldim ki yanılmadığımı gördüm :) Sizin elinizde çıktığı okadar belli ki. Hepsi birbirinden güzel, estetik, yaratıcı. Ellerinize, emeğinize sağlık. Hepsine ayrı ayrı bayıldım. Kucak dolusu sevgiler,

Esen Can dedi ki...

Hepsine tek tek hayranlıkla baktım, aklımda tutayım da en çok sevdiğimi söyleyeyim dedim ama galiba ben hepsini çooook sevdim, nasıl zarifler hepsi de, yaptığınız tüm diğer işler gibi...
Sesinizi duymak, yaptıklarınızı görmek iyi geldi, arayı fazla açmayın e mi ;)
Sevgiler...

Turkuaz dedi ki...

Ellerinize sağlık tüm yaptıklarınız çok güzel olmuş...Bu sıralar bende kanaviçeye merak saldım. Değişik çerçevelerle bunları değerlendirmek istiyordum...Provence kanaviçedeki Yuvarlak çerçeveleri çok beğendim, fakat bulamıyorum..öneriniz var mı?

AsOrTiK dedi ki...

zevk sahibi birinin elinden çıktığı o kadar belli ki...
tek kelimeyle, şahane.
elinize, emeğinize, zevkinize sağlık.
sevgilerimle