22 Kasım 2012 Perşembe

ÇARPI İŞİ DERSLERİ

Çarpı işi derslerimiz başladı.Dersler benim açımdan çok keyifli geçiyor. Umarım tüm bildiklerimi aktarabiliyorumdur... Umarım öğrencilerim de benim kadar keyif alıyordur... Çarpı işi derslerini Ece Aymer Craft House'larda veriyorum. Çayyolundaki atölyeyi biliyor ve tanıyordum.
Ama Çankaya Craft House yeni açılmıştı ve sahibi Nazlı'yla sadece merhabamız vardı.


Nazlı kendi atölyesinde de ders vermemi isteyince arkadaşlığımız gelişti.Bu tatlı kadını ve ailesini anmadan geçemedim.Nazlıcığım içtenliğin ve sıcaklığın için çok teşekkürler.
Bu arada öğrencim Selda hızını alamamış evde minik lavanta torbaları işlemiş.Birini de bana hediye etti.Teşekkür ederim Seldacığım.
  
IMG_2852


Bu zor ve sabır gerektiren elişini günlük yaşama sokmak istiyorum.Sandıklarda ,çerçevelerde beklesin istemiyorum.Duvarda asılı , bir süre sonra orda olduğunu bile unuttuğumuz bir süs eşyası olsun istemiyorum. Bu nedenle farklı şekillere sokmayı deniyorum.Kapı çelenkleri,mutfak panoları,yastıklar yapmaya çalışıyorum.
Çarpı işi dersleri verirken bir amacımız da ,çarpı işini ahşap boyama ile birleştirmekti.Kendi boyadığımız bir çerçeveye veya kutuya ,yine kendi işlediğimiz çarpı işini yerleştirmek çok keyifli. İşte öğrencilere de ne yapabilirizi anlatmak isterken ortaya bu pano çıktı.


IMG_2849

Çam ağacından yapılmış düz ,derinliği olan bir çerçeveydi. İşlediğim bahçe temalı çarpı işini çerçeveye yerleştirdim.

IMG_2853

Çerçeveyi boyamadım.Çünkü doğal dokusu bahçe temasıyla daha hoş görünecekti.

IMG_2855

Sadece bir kaç yerine stencılla minik yazılar yazdım. Panoyu bahçe temasına uygun minik minyatür objelerle süsledim. Bu minik objeler panonun havasını değiştirdi.

IMG_2856

IMG_2857

IMG_2858

IMG_2859

IMG_2861

IMG_2862

IMG_2863

IMG_2864

IMG_2867

IMG_2868

IMG_2865

Hoşçakalın.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

İnanılmaz güzel ya. Herhalde yapabilmem imkansız :(

hanımanne dedi ki...

çok şık ve güzel olmuş panon :) hayırlı olsun derslerin:) öğretmek bildiklerini paylaşmak kadar güzel bir şey yok:) sevgiler

Ahu (lavantabahcesi.com) dedi ki...

çok cici olmuş

Ece Aymer dedi ki...

Her zamanki gibi şahane olmuş... Ahh Dolunay, hepimizin ağzının suyu akıyor...Ellerine sağlık...Her yaptığın, her zaman çok çok güzel..

elmalı kurabiye dedi ki...

Dolunay hanım,sizinkiler kanaviçe ise bizim yaptıklarımız cin ali o zaman,harikasınız,size hayran olduğumu kesin daha önce yazmamışımdır:)))

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Allahım bu sabah hangi bloğa baksam azım açık kaldı. Bunlar ne kadar güzel işler böyle.

Gulsen dedi ki...

hem neşeli hem cici :))

Adsız dedi ki...

Sevgili Dolunay hanım pano nefis, minyatürlerle birleştirme fikri şahane. Ben de yeni yılda arkadaşlarıma minicik birer pano yapmak isterim. Keşke bana önerebileceğiniz bir figür olsa :) Bir de işlemenin arkasının düzgün olması sizce önemli mi? Bir örnek paylaşabilirseniz çok sevinirim. Sevgiler, Gülçin

Unknown dedi ki...

tek kelimeyle nefis bir tablo cikmis ortaya....
hayranlikla izledim
sevgiler bahcemden

Unknown dedi ki...

İŞLERİNİZ HARİKA SADE İŞLEME DEĞİL BUNLAR SANKİ HİKAYELERİ YAZILMIŞ ÇOK HOŞLAR EMEĞİNİZE ELLERİNİZE SAĞLIK MUHABBETLE KALIN

azize dedi ki...

selam işiniz çok güzel olmuş elinize sağlık ben minyatür objeleri nereden aldığınızı merak ediyorum sevgiler

dshandmade dedi ki...

Bütün yaptıklarınız çok güzel, hangisine yorum yapacağımı şaşırdım. ama bu projeye hayran oldum ve bunu özellikle yazmak istedim. ellerinize sağlık. çok çok güzel olmuş. sevgiler.

makcig dedi ki...

Ama olmaz ki o minyatürler nereden.Amma hazırcısın be Şehribursadan demeyecekseniz şu işlemelerin modellerinide koysanız bloga...Şehr-i Bursa'dan sevgiler....