31 Mayıs 2012 Perşembe

FARKLI MALZEME İLE ÇARPI İŞİ

Anneler günü yazımı sanırım sevdiniz.Hepimizin yakınlarında böyle hikayeler var.Anlattıklarımın benzerini tüm kadınlar yaşıyor. Son günlerin tartışması da bu değil mi?
Kürtaj,sezeryan..... Erkek egemen bir toplumda bedenimize de karışıyorlar.
Evet kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değil.
Kadınlar keyiflerinden kürtaj olmazlar.
Bir erkek bir kadının kürtaj olduktan sonraki duygularını anlayabilir mi?En azından anlamaya çalışabilir mi?
Bir erkek 15 yaşında bir kız çocuğunu koynuna alırken sorun yok. Bir erkek bir kız çocuğuna tacizde bulunurken sorun yok.
Hele Sağlık Bakanı'nın açıklaması....
Tecavüz sonucu doğan çocuğa Devlet bakarmış. Tecavüze uğrayan kadın kürtaj olmamalıymış.
Bakar,bakar ama,ya o kadının ,o çocuğun ruh hali.....
Sadece söyleyebileceğim BEDENİME DOKUNMA,KARIŞMA... Neyse.. Neyse deyip geçmemek lazım. Ama neyse...

Sizlere farklı malzemelerle yapılmış çarpı işi örneği göstermek istiyorum. Yurtdışında perforated paper deniliyor.Türkçesini bulamadım.Sanırım delikli kağıt diye çevirmek en doğrusu.

IMG_2120


IMG_2119

Röntgen filmi sertliğinde,farklı renklerde,14 count etamine denk gelecek şekilde yapılmış. Daha çok magnet,kutu, yapımında kullanılıyor.

IMG_2123

IMG_2124

DMC mouline ve iki farklı boy cam boncukla işledim. Seramik düğmeler ilave ettim.

IMG_2125

IMG_2126

Eh bunlara çerçeve boyamak da şart oldu.

IMG_2132

IMG_2133

IMG_2135

IMG_2134

IMG_2127
IMG_2131

IMG_2130

Çerçeveler mum eskitme ve stencil. Kahverengi zeminli eski çerçevelerdi.Zemine mum sürüp kırık beyazla boyadım.Sonra tekrar kırmızı ve mor boyandı. Zımpara ile kimi yerlerdeki boyalar çıkarıldı.Stencilın yaprakları yeşil,çiçekler kırmızı ve mor boyandı.

Yaptığım şeyleri çevreme hediye etmeyi seviyorum.Eski arkadaşlarıma bazısına birşeyler yapmıştım.Bu da Süeda için. Süeyda çok güzel tığ işi yapar.

IMG_1944

Bu tür eski dantelleri çok sevdimi duyunca benim için işlemişti.
Bu ahşap çantaya işlerini koyar diye düşündüm.Henüz görmedi.Bir taraftan da vernikliyorum. Yarın buluştuğumuzda vereceğim.

IMG_2136

IMG_2139

IMG_2138

IMG_2137

Çanta kırık beyaz boyandı.İçi ve iki geniş yüzüne kağıtlar dekupe edildi.Kutunun yan taraflarına kahverengi hardal ve toz yaldızla stencil çalışıldı. Verniklenip ,sapları takılınca tamamlanacak. Umarım Süeyda beğenir ve mutlu olur.
Mutlu olmak için çok büyük şeylere gerek yok. Ben de kendimi mutlu etmek için evimin paspasını değiştirdim.

IMG_2122

Çok sevdim.Gidip gelip bakıyorum.
Hoşçakalın.

21 yorum:

twinpeakprimitives dedi ki...

Bütün çalışmalar, kendi stilinde çok güzel ve çarpıcı görünüyorlar. Yapanın eline sağlık; kullanacak olanlar da güle güle kullansınlar...

Koca-man ve Karısı dedi ki...

Kanevice gibi sanirim, renkleri cok canli cok guzel...

canan beycan dedi ki...

Çok güzel işler.Emeğe sağlık.

Nilufer dedi ki...

Kürtaj kararıyla ilgili yazdıkların iç acıtıcı (yada acıyan içi kanatıcı demek daha doğru olur) diğer herşey çok güzel, paspasa bayıldımmm... Güle güle kullan...

Adsız dedi ki...

ben de hediye bekliyorum dodo

aytaçgillerin melek

Pembe Yastık dedi ki...

Yine çalışmalarınıza hayran hayran bakakaldım...çok zevkli ve hamaratsınız...üstelik el işlerine dair bilmediğim bir sürü şeyi sayenizde öğreniyor ve heves ediyorum. Ama sizin gibi yapabilmek ne mümkün. Benim için çarpıişi demek = siz+Ahu+Sevdiye...başka tanımam :)

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Sen süpersin demiştim di mi, o goblenler, o ahşap boyamaların allahım şaşırıp duruyorum :D elleirne sağlık ablacım, arkadaşın da güzel günlerde kullansın. Bu arada şimdiden sana iyi yolculuklar diliyorum, benim yerime de gezersen sevinirim İspanyayı :D Sevgiler...

Banuca dedi ki...

Yaptığın her işte ayrı bir zevk, atrı bir güzellik var, hayranlıkla seyrediyorum inan, harikasın :)

öznur dedi ki...

Sevgili Dolunay Hanım,

Güzel yazılarınızı ve şahane çarpı işlerinizi beğeni ile izliyorum. Perforated Paper kağıt sanayinde perfore edilmiş kağıt olarak geçiyor. Bir başka deyişle,kağıdın ince zımbalar ile delinerek dantel açılması işlemidir diye biliniyor.Bu arada, 27.10.2011 tarihinde saat 18.13'de size kullandığınız iplikler konusunda bir soru yöneltmiştim.Galiba İspanya heyecanı ve çarpı işleri ile İspanyolları nasıl etkilerim yoğunluğunda beni bir yerlerde unuttunuz. Sağlık olsun.Bu kapsamda,size " tener un buen viaje". Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Güzel yorumlar için çok teşekkürler.
Öznur Hanımcığım,özür dilerim.Atlamışım.DMC moulineleri kullanıyorum.Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Kendimi nasıl affettirebilirim?

Unknown dedi ki...

ay şahane olmuş,çerçevelere bayıldım desem az gelir.hani demişsiniz ya yaptıklarımı çevremdeki insanlara hediye etmeyi seviyorum diye vallahi çevrenizde dolanasım geldi:)) ellerinize sağlık

öznur dedi ki...

Sevgili Dolunay Hanım,

Sabahtan beri mailime verdiğiniz(çok teşekkür ederim)cevabın en alt satırı ile ilgili olarak düşünmekteyim.Düşünmeye devam.Sabah ola hayrola. Ayrıca, söylemeden edemiyeceğim her yönüyle Blog'unuzu izlemek görsel bir şölen.Birde sabrınıza hayranım.O ince ince yasemince işler başka nasıl meydana gelir.Çok yetenekli olduğunuzu, sabahın altısında çok güzel pastalar yaptığınızı biliyorum.Tüm güzellikler ve mutluluklar sizinle olsun.

Elisi Defteri dedi ki...

Günaydın sevgili Dolunaycığım,
Anneler günü yazını kaçırmışım malesef, gerçekten çok duygulu ve dokunaklı. Bu yazında da, çok önemli bir konuya temas etmişsin. Böyle bir konunun gündemde olduğu bir ülkede yaşamak bile başlı başına insanın içini acıtan bir durum. Allah bu ülkede yaşayan tüm hanımlara, bizlere sabır, güç, kuvvet versin inşallah.
Etaminlerine, ahşaplarına bayıldım, her zamanki gibi muhteşem zevkini konuşturmuşsun. Diyecek söz bulamıyorum. Maşallah sana. Kocaman sevgilerimle..
Füsun.

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Çok güzeller çokkkk

evcilik dedi ki...

Ben bayılıyorum senin bu naif işlerine...ne kadar şirinler...
Bu delikli kağıttan edinmem lazım elimde çok güzel melekli örnekler var ve bu kağıtlı etamine işlenmişler..Arşivimde yapılmayı bekliyor..Bu kağıttan bulunca işleyeceğim ümidiyle saklıyorum...Bu yüzden bu kağıtları
Nereden edindiğini merak ettim...

İlk girdiğin konuyu konuşmak bile canımı sıkıyor kaldıki bu yasaya maruz kalmak nekadar çağdışı....

Güzel bir haftan olsun..
sevgiler.

Unknown dedi ki...

şuan gündemimizde olan ve biz kadınları ve çocukları bu kadar hor gören görüşleri şiddetle kınıyorum düşüncelerinize kesinlikle katılıyorum..

ellerinize sağlık çok güzel olmuş yaptıklarınız:))benimde goblen çalışmalarım oldu zevle işlemiştim ama sizinki gibi boncuklularda çok hoş olmuş bu şekildede denemek isterim..

paspasınızıda güle güle kullanın çok beğendim:))

diğer postlarınızı inceledim sizi çok samimi buldum:)) yakın takipçinizim bundan sonra :))

benimde çok yeni, 1 haftalık bir blogum var ..bende sizi bloğuma beklerim:))

Adsız dedi ki...

Harika bir blog! Yeni kesfettim, bana da bekleriiim:) sevgiler!

tarchinbyseden dedi ki...

işlemelere bayıldım. çerçeveler de süper olmuş dolunaycım, çok yakışmış işlemelere.

hobizublog dedi ki...

yeni keşfettim blogunuzu bayıldım.Paspasada..

Pam Koontz dedi ki...

Can you tell me the name of the designer for the lovely bird and flower alphabet? Bana güzel kuş ve çiçek alfabenin için tasarımcının adını söyleyebilir misin? Thank you! Teşekkür ederiz!

Deb dedi ki...

Your blog is beautiful!
Love the hummingbird alphabet! Can you tell me when you found the pattern?
Thank you!
Deb