5 Şubat 2012 Pazar

ANTİKA PAZARI

Antika ve eski sever misiniz?Ben severim.Bu yüzden de ara ara eskicileri ve antikacıları gezerim.Çoğunlukla keseme uygun bir şeyler bulamasam da ,gezmekten pek vazgeçmem.
Her ayın ilk pazar günü Ankara Ayrancı'da antika pazarı kurulur.Sadece antika değil,elişleri,hobi severler de burada satış yapar.Aynı zamanda her pazar günü organik ürünler pazarı da kurulur.
Soğuklar nedeni ile evime çok yakın olmasına rağmen epeydir gidemiyordum.
Atölye Beyaz'dan arkadaşım Aslı pazarda stand açacağını söyleyince gitmek farz oldu.Aslı'cığımı çok severim.Benden yaşça çok küçüktür.Tatlı dilli,olgun,zarif,hatır gönül bilen bir genç hanımdır.Hem onu ziyaret edeyim, hem de pazar fotografları ile sizlere pazarı anlatayım istedim.

IMG_1634

 Aslı,eşi Ersin,kayınbiraderi Engin.

Aslı'nın ahşap boyamalarından örnekler.

IMG_1637

IMG_1636

IMG_1633

IMG_1638

IMG_1646

IMG_1645

IMG_1643

IMG_1644

IMG_1642

IMG_1640

IMG_1641

IMG_1639

Pazarda neler mi var?

IMG_1599

IMG_1598

IMG_1655

Eski bindallı ve kaftanlar.

IMG_1603

IMG_1628

IMG_1653

Eski fotograf,kartpostal,piyango biletleri.afişler.Ne hikayeler anlatır o fotograflar....

IMG_1666

IMG_1665

IMG_1652

Radyolar,telefonlar,dikiş makinaları.

IMG_1605

IMG_1612

Cam ve porselen biblolar.

IMG_1663

IMG_1662

IMG_1648

IMG_1627

IMG_1629

IMG_1606

Teneke ve karton kutular.

IMG_1601

IMG_1626

IMG_1624

IMG_1650

IMG_1658

IMG_1625

Plaklar,şişeler,saatler.

IMG_1600

IMG_1602

Gümüşler.

IMG_1604

IMG_1609

IMG_1615

IMG_1614

IMG_1616

IMG_1620

IMG_1668

IMG_1664

Porselen ve gümüşlere bayıldım ama,fiyat olarak beni çok aştı.

IMG_1649

IMG_1621

Düğmeler ve etaminler.

IMG_1613

IMG_1623

IMG_1647

IMG_1661

IMG_1660

IMG_1654

IMG_1667

Rozetler ,paralar,takılar,deniz kabukları anahtarlar vs.

IMG_1656

IMG_1657

Bunlara bayıldım.

Gelelim benim ganimetlerime,

IMG_1676

Çok uygun fiyatlı üç tane oya.

IMG_1678

Yine fiyatı çok uygun oyasını beğendiğim yemeni.

IMG_1680

IMG_1679

İki küçük dantel yastık yüzü.Fiyatlarına inanamayacaksınız.tanesi 5 TL.İplerini alsanız daha çok ödersiniz.

IMG_1669

IMG_1671

Oya demişken,bu kitaplar da benim DÖSİM'den aldığım Türk oyaları kitaplarım.İçlerinde yörelerine,hikayelerine göre anlatılmış inanılmaz güzel boncuk oyaları,iğne oyaları var.

Grimm kardeşlerin Pamuk Prenses masalının anlatıldığı kartpostallardan aldım.

IMG_1681

Kartpostallar seri.Benim aldıklarım eksik,tamamlamaya çalışacağım ama olmazsa da dert değil.

IMG_1682

IMG_1683

Cadı üvey anne aynaya soruyor' Ayna ayna söyle bana....'

IMG_1684

Pamuk Prenses avcıya öldürmemesi için yalvarıyor.

IMG_1685

Yedi cücelerin evinde.

IMG_1686

Cadı elma veriyor.

IMG_1687

Zavallı Pamuk Prenses...
IMG_1688

Mutlu son.

Yine uzun ve bol fotograflı bir yazı oldu.Umarım sıkılmadınız.
Hoşçakalın.

21 yorum:

EDEBİYAT dedi ki...

Muhteşemmmmmmmm! Ankarada öyle bir şey olduğundan haberim yoktu, önce resimlere baktım, herhalde bir defalıktır dedim, ama sanıyorum her ay kuruluyor öyle mi?
Bizimle paylaştığınız için çook teşekkürler, Ankaraya gidince mutlaka uğrayacağım.

Kocaman sevgiler!

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

çok güzelmiş aldıklarınızda, böyle bir pazar kurulması da.. keşke her ilde olsa böyle değişik pazarlar..

aksungur46 dedi ki...

bayıldımmm bayıldımmm,pazarı dolaştım sayende her resim karesinde çocukluğumun eşyalarını gördüm heyecanlandım anılarım tazelendi.çokk tşk.ler paylaşımın için

Atölye Beyaz dedi ki...

Canım dolunay'cım sayende dolaşmış kadar olduk .Yıllar önce bir defa gitmiş ve tadı damağımda kalmıştı .Sağol sıcacık evden bunları görmekte ayrı bir zevkmiş.Aslı'cım da inşallah umduğu satışı yapabilmiştir.Keşke haberim olsa idi ben de öğrencimizden küçük bir eşya satın alma zevkini tadardım.Neyse bir daha ki sefere inşallah.Bu arada yardım teklifin için teşekkür ederim.İşler bitti çok şükür.Şimdi atölyenin keyfini sürme vakti.Sohbetini de özledik valla.Gel de kahve içelim.İçi dolu arkadaşım benim.Sevgiler Çağla

muhabbetsofrasi dedi ki...

o dikiş makinasına, o porselen fincalara, sabun kutularına, radyolara, biblolara, geyikli kutuya bayıldım bayıldım bayıldım :)

Kuzunun annesi dedi ki...

Bazı prçalara resmen bittim diye bilirim eger ankarada olsam yada gelme imkanım olsa kesin pazarın oldugu tarihe getirip bi gezerdim :)

My Hobby World dedi ki...

İstanbul,Kadıköy,cuma pazarında da ikinci el gibi bir şeyler var.Asıl tekstil pazarı olarak kuruluyor.O yüzden bu kadar renkli değil...Kutular beni aldı götürdü...Çok teşekkürler....

PANDORA ARTé dedi ki...

Pazar olduğunu biliyordum ama hiç gitmedim senin sayende gezdim. Bu ayı kaçırdım Mart Ayının ilk pazarı gideriz. Teşekkürler.
T.A.

Banuca dedi ki...

Fotoğraflarda kayboldum desem yeridir :)
. Aslının dekopajları çok güzel, ama o ayaklı tepsinin kenarına fırfır kumaş geçirmiş ya ona bayıldım, ben de yapacağım kesin :)
.O eski fotoğraflara takılırım hep sahaflarda filan, ne çok anılar vardır, "kimbilir kimlerdir onlar, acaba bizim geçmişimizden de izler var mıdır" diye...
.Cam biblolar tam benim minik biblo rafıma göreymiiiş :(
. Baskılı porselen kapı kolları takımlarını, çekmece kulplarını çok seviyorum, hani güllü olanları var ya, ama çok pahalı :(
. Anahtarları sevdiiim :))
.Üstüne kelebek konmuş kalp kutucuklara bayıldıııııııım :)
......
Aldıkların seni mutlu ettiyse ne alaaa :) Oyalar çok güzel, kitabın içinden de örnekleri paylaşır mısın :)

tülin dedi ki...

Pahalı bir pazardır Ayrancı pazarı.Bir çok ürünü İtfaiye Meydanındaki sokaklarda daha uygun fiyatta bulabilirsiniz.Çarşamba günü plak almak için oradaydım yine.Tayfun Talipoğlu'nun ekibi çekim yapıyordu.
Program da o sokakları ve satılanların bir kısmını görebilirsiniz.
Bu arada 90 tl lik Pink Floyd -the wall albümünü 30 tl ye aldık,bir de 45 lik hediyesi ile :)
Benim gibi eski sevenlere bilgi olsun istedim.

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Ben de o nostalji :D pazarını duymuştum ama hiç kısmet olmadı. İnş. mart ayında orada olucam, sizlerle karşılaşırız inş.

Bu arada Ankaralı blogger olareak sizi sergime davet edeyim. Belki duymuşsunuzdur: 14-19 şubat tarihleri arasında Meclisin Kültür evi'nde (Mithatpaşa cad. No: 35) de sergimiz var sizleri de bekleriz...

sibelinhobidunyasi.blogspot.com
www.sibelinhobidunyasi.com

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Bayıldım bu görsellere ve elimi uzatıp almak istedim,sonra da aklımın bir kenarına yazıdım görürsen alsakın kaçırma dedim kendime. o kadar güzel görseller vardı ki teşekkür ederim. zaten eski olmaları benim aklmın kalması için yeterli bir sebeb :) Çok teşekkür ederiz bizi pazarda sanal gezintiye çıkarttığınız için.

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Gezmiş kadar oldum Dolunay hanım ama yine de orada olmak eskiyi koklamak,eline alıp hissetmek çok güzel bir duygu. Biz ailece eskiciyiz ,bir görseniz bizim evi. Ben artık uzak duruyorum çünkü çoğuyla ilgilenecek zamanı bulamıyorum :( Sizin ganimetler evinize mutluluk getirsinler...Sevgiler.

Aslı Güven dedi ki...

Dolunay Ablacığım,

Çoook teşekkür ederim güzel sözleriniz için:) O kadar tatlı, o kadar düşünceli bir insansınızki, o soğukta kalkıp gelmeniz yetmemiş, sıcacık kekinizi de yanınızda getirmişsiniz:)Satışlarda bile payınız var:)Tekrar çook teşekkür ederim:)

Çağla Ablacığım, çok haklısın, haber veremedim, öyle ani oldu ki her şey:((Atölyeye son gelişimde Mehtap Ablalata bahsetmiştim, böyle bi şey araştırdım, stand açsam mı diye.Sonra kar yağınca ve atölye tatile girince atölyeye gelemedim, bi daha da konuşamadık.Geçen perşembe kesinleşti stand alabileceğimiz.
Atölye tatilde, kimse yoktur diye düşündüğümden de telefon etmedim.Cep telefonunuzda yoktu:( Bi dahakine hemen haber veririm.Ben rahat durmam, yine açarım bi yerlerde stand, çünkü elimdeki tepsileri bitiremedim henüz, o kadar çoook çalışmışımki geçen sene:)

Öpüyorum hepinizi:)

elmalı kurabiye dedi ki...

paylaşımınız için teşekkür edrim Dolunay hanım.ben de bayılırım böyle yerlerde gezmeye.İstanbul'da da böyle pazarlar kurulsa keşke.burada dükkanlara girmeye çekiniyorum bazen,pazar rahatça gezebilmek içinde güzel.ah ah porselenlere bayıldım..sevgiler..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Ayyy..süperrrrr..takibe aldım...

Esen Can dedi ki...

Pazarı gezmiş gibi oldum valla, süper, çok eğlenceli...

Jane dedi ki...

Sayfa boyunca tam bir görsel şölen oldu benim için. İstanbul'da yaşıyorum, bu güzel pazara gidemem ama sayenizde gitmiş kadar oldum. Evini antika parçalarla donatmak isteyenler için ikinci adres olabilir. Bakarken çok keyif aldım. Paylaşım için teşekkürler. ;)

Adsız dedi ki...

merhabalar öncelikle:) Bende ankarada oturuyorum ve antika eşyalara bayılıyorum, inanın hiç haberim yoktu bundan ,hepsine anlatımınıza , bayıldım...Sevgiler:)

Adsız dedi ki...

Özel başer akşam lisesi olarak sizlerin paylaşımlarını devamlı takip etmek ve paylaşımlarınızın devamını dilemekteyiz.

selinsecen.com dedi ki...

Porselen kapı kollarını araştırırken düştü yolum blogunuza. Oralarda kaça satıyorlar bilmiyorum ama ben İstanbul'da 40-80 tl arasına çok güzel modellerini buldum, Ankara'da da vardır muhtemelen. Bilginiz olsun.