1 Ekim 2011 Cumartesi

MASAL II

Bu masal ne pamuk prenses,ne külkedisi,ne rapunzel masalı.Bu herkesin kendinin yada yakınındakilerden birinin,komşusunun,iş arkadaşının,çocukluk arkadaşının yaşadığına benzer bir masal.Belki tanık oldunuz,belki masalın kahramanlarından biriyle aynı duyguları yaşadınız.Anlatıcının amacı duyguları ajite etmek değil,sadece paylaşabilmek.

Bundan tam 31 yıl önce;Nilüfer ve Mehmet'in esmer çekik gözlü kızları -Anneannesinin deyimiyle capon kraliçesi-üniversiteyi kazanmıştır.Daha 17 yaşındadır.Geleceğe ilişkin çok güzel ve büyük hayalleri vardır.Okulunu çok sever.Yeni arkadaşlar edinir.Bunlardan biri onun için çok özel olacaktır.
Ülkenin o yıllardaki koşulları karışıktır.Üniversitelerde okumak zordur.Mürüvvet ve Şinasi'nin sarışın kıvırcık oğulları da o zorlu koşullardan geçmektedir.Ama 1980 darbesinden sonra yolu bir şekilde Nilüfer ve Mehmet'in kızının okuduğu okula öğrenci olarak düşer.
Arkadaştırlar,gençliğin o güzel ve tüy gibi hafifliğini yaşarlar.Okullar biter, işe girerler.Ömür boyu birlikte olmak isterler.

Esmer çekik gözlü kızla sarışın kıvırcık saçlı oğlan evlenirler.Evlerinde aileleri,arkadaşları,işleri,güçleri ile mutludurlar.Zamanı gelir.Aileye bir bebek katılır.

IMG_1036
Kapkara uzun saçlı,kara gözlü ,fındık burunlu oğlanla mutlulukları katlanır.Doğa bebek annesinin ve babasının sevinci olur.
Ama,Doğa bebek hastadır,çok hastadır.Esmer kız ve sarışın oğlan deliye döner.Doktorlar  biz elimizden geleni yaparız,ama......,derler.
O ama yıkar esmer kız ve sarışın oğlanı.Gün gelir Allah alır yanına Doğa bebeği.O benim Meleğim,O'nun yeri benim yanım der.
Bu arada esmer kız tekrar hamiledir.Doğa bebek melek olduktan 35 gün sonra vaktinden önce Ulaş bebek gelir.Bu bebek kızıl saçlı,hareketli,güleç,pozitif bir bebektir.Anne ve babasına cansuyu olur, umut olur,sevinç olur,amaç olur,hayat olur.

IMG_1049

IMG_1043

Aradan 22 yıl geçer.Anlatıcı bunları ilk defa yazıya döker.Kilitli kalbini ve dudaklarını açar.Sesi titremeden,burnunun direği sızlamadan,boğazına yumru oturmadan ilk defa anlatır bunları.
Anlatıcı bu masalı niye anlatmıştır?
Çünki;
Esmer kızla sarışın oğlan evleneli 25 yıl olmuştur.1 Ekim onların evlilik yıldönümüdür.
Bu 25 yılda ölümler,hastalıklar görmüşler,ama el ele üstesinden gelmeye çalışmışlardır.Ev,araba,para pul biriktirmemişlerdir.
Onlar sevgi biriktirmiştir , dost  biriktirmiştir.Merhametli,onurlu,vicdan sahibi,acıma duygusu olan bir çocuk yetiştirmeye çalışmışlardır.

304201_2099068153747_1156698508_31909268_1219945429_n[1]

299714_2099068353752_1156698508_31909269_854608025_n[1]

İyi ki varsın hayat arkadaşım,
İyi ki varsın yol arkadaşım,
Dilerim bundan sonraki 25 yılımız da sağlıkla ve aynı mutlulukla geçer.

Belki anlatıcı size başka masallar da anlatır.Ben onun adına size söz veremem.Anlatıcının başka hayatlara dair çok masalı var.Belki bir gün ,anlatıcı paylaşmaya hazır olduğunda...

Yine gökten üç elma düşsün.Biri okuyanlara,biri anlatana,biri de siz kime isterseniz ona.

13 yorum:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Birlikte geçirecek nice mutlu yılları olsun bu küçük sevgi dolu ailenin !

Sevdiye dedi ki...

Anlatıcının dilekleri kabul olsun diyeyim Ben'de :)
Böyle güzel bir masal yaşamak Ulaş'a da nasip olsun :)
Yıldönümünüz kutlu, mutluluğunuz daim olsun...

Adsız dedi ki...

Hep sevgiyle,umutla ve tüm güzellikler icinde yıldız gibi parlayarak yasayın sevgili Dolunay abla ve Sabih abi.iyiki varsınız,sevgiler.Serap erdoğdu

LiliMini dedi ki...

Çok uzun yıllar daha mutluluklarla geçsin, hep huzurlu olun, sevgiler...

mutlu exclusive design dedi ki...

Çok uzun yıllar beraberliğinizin devamı dileğimle

Nalan Ünal dedi ki...

Ne güzel de yazmışsın.. Hepinize nice nice sağlıklı ve mutlu yıllar.

tack dedi ki...

başınızdan geçen olaylar üzücü kolay değil ama ikinizde süper tatlı insanlarsınız ve birbirinize çok yakışıyorsunuz..gülen yüzleriniz hiç solmasın hep mutlu olun nice nice 25 senelere...

melek dedi ki...

Sevgili dodo,

gözümden yaşlar dökülerek bildiğim bir hikayeyi okumak beni değişik duygularla doldurdu.

dilerim mutluluğunuz artarak devam etsin.

sevgiler
melek AYTAÇ

Unknown dedi ki...

25 koca yıl darısı başımıza dolunay hanım nice senelere eşiniz ile birbirinize nefes olmanız dileğiniz ile

muhabbetsofrasi dedi ki...

Allah mutluluğunuzu daim kılsın
nice 25.ci senelere sağlıkla mutluluklar ulaştırsın

amin...

Meral Sanatevi dedi ki...

Nice mutlu 25 yıllar diliyorum,acınıza ortak oluyorum,bende daha karnımda iken yitirmiştim bebeğimi o kadar büyük bir acı idiki sizinkini tahmin bile edemiyorum....Yaptıklarınızı zevkle takip ediyorum ellerinize sağlık sergide muhteşem, Atölye Beyazdan çıkan herey çok güzel, sevgilerimle Meral...

dshandmade dedi ki...

Bu masalı gözlerim yaşlanarak okudum ama sizin masalınız sağlık ve mutlulukla devam edecek eminim. Nice masal tadında yıllara...

Banuca dedi ki...

Masalların hep huzurla, mutlulukla dolsun sevgili Dolunay :)